You are currently viewing Μεγάλη επιτυχία για το Messinia Forum 2023

Μεγάλη επιτυχία για το Messinia Forum 2023

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το MESSINIA FORUM 2023

Με τεράστια επιτυχία και με τη μαζική παρουσία και συμμετοχή των επιχειρήσεων της Μεσσηνίας ολοκληρώθηκε το πρώτο «MESSINIA FORUM» που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας (Σ.Ε.Μ.) το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου 2023 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Κατά τη διάρκεια του διήμερου φόρουμ, περισσότεροι από 3900 μοναδικοί επισκέπτες και εκπρόσωποι περισσότερων από 440 επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, της αγροδιατροφής και του τουρισμού, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, της φιλοξενίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας, για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και τα νέα χρηματοδοτικά, μη χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία που προσφέρονται καθώς και για ζητήματα που αφορούν την επιμόρφωση, ανάπτυξη, τις νέες τάσεις και προοπτικές του κλάδου της εστίασης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εργασιών του Forum αναπτύχθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις με τη συμμετοχή του διακεκριμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου και με τις αξιοσύστατες παρεμβάσεις του κοινού, οι οποίες δημιούργησαν ένα γόνιμο εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τη γαστρονομική ταυτότητα του νομού και τη συμβολή των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης στην ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Μεσσηνίας.
Περαιτέρω, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα του Forum, συμμετέχοντες και επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη μουσικοχορευτική παράσταση από την ομάδα DAGIPOLI DANCE Co, αποτελούμενη από ανθρώπους με κινητική αναπηρία και χορευτές-performer χωρίς αναπηρία.
Επιπροσθέτως, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα τηςπεριοχής μας, να μυηθούν στο foodpairing, να κάνουν γευσιγνωσία ελαιολάδου και να γευτούν την ομορφιά της ποικιλίας των κρασιών της περιοχής μας, στο εργαστήριο γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή συνολικά 13 οινοπαραγωγών του νομού μας. Με την παρουσία τους τίμησαν το Forum ο Πανοσιολογιώτατος, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος
Κυμπουρόπουλος, ο καλεσμένος μας βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, οι βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος, καθώς και πολλοί Αυτοδιοικητικοί Α’ και Β’ Βαθμού. Ιδιαιτέρως, δραστήρια ήταν η παρουσία στο Forum και τις δυο ημέρες του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιου Καββαθά.

Σε συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας, απήχησης και πανελλαδικής προβολής που γνώρισε το «MESSINIA FORUM», ο ΣΕΜ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τις επιχειρήσεις τηςΜεσσηνίας, που αγκάλιασαν και υποστήριξαν τη διοργάνωση και ιδιαίτερα τα μέλη του ΣΕΜ και την οργανωτική ομάδα του Forum, που κατάφεραν μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις τριών μηνών από τη σύλληψη της ιδέας, να σχεδιάσουν, οργανώσουν και να υποστηρίξουν άρτια ένα εξαιρετικά δύσκολο και μεγαλεπήβολο εγχείρημα.

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία της Μεσσηνίας και τις επιχειρήσεις-μέλη του, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με το ίδιο άοκνο πάθος και ζήλο για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, καθώς επίσης και για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Μεσσηνίας, την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής καινοτομίας μέσω της δικτύωσης για την ανάπτυξη συνεργιών και συνεργασιών και την υλοποίηση κοινών δράσεων εξωστρέφειας, περνώντας έτσι «Από τη Θεωρία στην Πράξη». Καλή τουριστική
περίοδο σε όλους τους Επαγγελματίες του Νομού μας.